Visittkort meg her og visittkort meg der. De små papirlappene er jo umulige å unnvære hvis du jobber som selger. Og de er viktige. Men hvor skal du oppbevare dem? Glem bunken på skrivebordet eller å skrive dem inn digitalt – nå finnes nemlig appen Lime Snaplead!

Når man tenker etter kan egentlig visittkort virke håpløst umoderne. Jeg mener, har vi ikke kommet lenger enn å bare gi hverandre små papirlapper når vi vil knyte nye kontakter i år 2018? Klart vi har: vi kan legge hverandre til på LinkedIn eller skrive hverandres kontaktopplysninger rett inn på telefonen. Likevel beholder vi visittkortene. Og det er egentlig ikke rart, for et visittkort formidler så mye mer enn bare informasjon. Det er jo ofte visuelt designet, kan berøres og har kanskje til og med en spesiell duft.

Slutte å bruke visittkort? Neppe!

Ettersom visittkortene er en så naturlig del av hvordan vi bygger nye relasjoner vil vi neppe slutte å bruke dem i nærmeste fremtid. De har blitt en del av “ritualet” vi utfører når vi treffer nye folk – og slike vaner er vonde å vende.

Samtidig er det umulig å hamstre og ha oversikt over alle visittkortene man får. Det kan jo være snakk om tusenvis på ett år om du har stort nettverk. Derfor trenger du et system som håndterer og lagrer visittkortene dine. Her er noen eksempler:

Bunker på skrivebordet, i lommeboken eller i permer er ikke optimalt …

Hvis du velger å sortere og oppbevare visittkortene fysisk er det flere steder du kan ha dem: i visittkortholdere på skrivebordet, i lommeboken eller i spesielle permer. Denne metoden fungerer kanskje for personer som nettverker mindre enn en selger, men for deg vil det nok fort vokse til en veldig stor bunke på skrivebordet eller i lommeboken. Dessuten er det viktig å sortere dem på en ryddig måte (alfabetisk, etter dato eller adresser?), ellers blir det umulig å lete seg frem blant dem.

… men å opprette digitale kontakter for hånd tar tid Pleier du å ta imot et visittkort for så å skrive inn opplysningene i en digital adressebok eller i et system, og kaste det etterpå? Det er du ikke alene om, for med denne metoden for å lagre “kortet” er kontaktene dine alltid bare noen klikk unna, og du slipper å måtte lete blant papirlapper. Det eneste negative er at det tar tid å skrive inn opplysningene. Og det er dørgende kjedelig.

Scan inn og send direkte med vår app Snaplead

For at du skal få alle kontakter på et praktisk sted (dvs ikke i en skrivebordskuff eller en perm) og slippe å skrive inn alle kontaktopplysningene på egen hånd har vi utviklet en app. Vi kaller den Lime Snaplead, og om jeg får si det selv er den temmelig fantastisk. Den leser nemlig inn all informasjonen fra visittkortene dine og sender så den nye kontakten din rett til det stedet hvor du vil ha den. Kanskje rett inn i Lime Go? Til din egen innboks? Eller hvorfor ikke til en kollega, hvis det er noen andre som skal ta seg av oppgaven?
Og du – i Lime Snaplead kan du også markere hvor “hot” kontakten er. Praktisk, eller hva? Så bygg nettverk og skaff deg enda flere visittkort du kan lagre! Med appen vår er det lekende lett. Last gjerne ned og test Lime Snaplead her.